Aan te raden  

   

Openbaring 5,6‐14

Als PDF

6Midden voor de troon, tussen de vier wezens en de oudsten, zag ik een lam staan. Het zag eruit alsof het geslacht was en het had zeven horens en zeven ogen; dat zijn de zeven geesten van God die over de hele wereld zijn uitgestuurd. 7Het lam ging naar degene die op de troon zat en ontving de ​boekrol​ uit zijn rechterhand. 8Op hetzelfde moment wierpen de vier wezens en de vierentwintig oudsten zich voor het lam neer. Ieder van hen had een ​lier​ en een gouden schaal vol ​wierook; dat zijn de ​gebeden​ van de ​heiligen9En ze zetten een nieuw ​lied​ in:

‘U verdient het om de ​boekrol​ te ontvangen en zijn ​zegels​ te verbreken. Want u bent geslacht en met uw bloed hebt u voor God mensen gekochtuit alle landen en volken, van elke ​stam​ en taal. 10U hebt voor onze God uit hen een koninkrijk gevormd en hen tot ​priesters​ gemaakt. Zij zullen als koningen heersen op aarde.’

11Daarna hoorde ik het geluid van een groot aantal ​engelen​ rondom de troon, de wezens en de oudsten; het waren er oneindig veel, tienduizend maal tienduizenden, duizend maal duizenden. 12Met luide stem riepen ze: ‘Het lam dat geslacht is, komt alle macht, rijkdom en wijsheid toe, en alle kracht, eer, lof en dank.’ 13Elk schepsel in de hemel, op aarde, onder de aarde en in de zee, alles en iedereen hoorde ik zeggen: ‘Aan hem die op de troon zit en aan het lam komen de dank, de eer, de lof en de macht toe, tot in eeuwigheid.’ 14De vier wezens antwoordden: ‘Amen,’ en de oudsten wierpen zich in aanbidding neer.


Uit: De Nieuwe Bijbelvertaling
© 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap

   
© Tim van Beek / Bijdezondag