Aan te raden  

   

Op Aswoensdag begint de Veertigdagentijd. Suggesties voor deze tijd zijn te vinden in Veertig dagen onderweg. Dit jaar wordt een bijzondere profeet aangegeven als alternatieve lezing: Jeremia

Als er over 'de kerk' gesproken wordt, kan dat vanalles betekenen. In De kerk worden een paar aspecten belicht.

Regelmatig wordt er afscheid genomen, van een voorganger, van een kerkelijk werker of, vaker nog, van vrijwilligers. Bij het afscheid van betrokken mensen past een tekst waaruit die betrokkenheid spreekt. Beeld van God is zo'n tekst.

In veel kerken wordt nagedacht over de ToekomstIn het nieuwe seizoen woprdt de draad weer opgepakt. Nieuwe vormen vinden, nieuwe wegen zoeken, zonder al het vertrouwde overboord te zetten. Wij werken immers Vanuit vertrouwde sporen.

 Zo nu en dan wordt een nieuwe predikant of kerkelijkwerker verbonden aan een gemeente. De gemeente kan dan Vol van vertrouwen de toekomst in.

Het hele jaar door kunnen wij te maken krijgen met het overlijden van een naaste. Een familielid, een vriend of een bekende. Ons leven is hoe dan ook met hen Verweven. Rond het einde van het kerkelijk jaar worden zij herdacht. Wij houden hen IN HERINNERING van wie het leven is Voltooid, maar wij blijven hen gedenken Ten einde toe.

Iedereen hetzelfde? Dat zou saai zijn! Gelukkig is iedereen weer Anders

Om deze website bij de tijd te houden wordt een kleine bijdrage zeer op prijs gesteld. Hiervoor kunt u gebruikmaken van IBAN NL23ASNB0709019629.

Zegenwens

Aan Saint Patrick wordt de Irish Blessing toegeschreven. Een mooie wens om aan elkaar mee te geven. Bij deze Zegenwens is de strekking gelijk gebleven. De melodie is van een onbekende componist, maar is prettig te zingen.

   
© Tim van Beek / Bijdezondag