Aan te raden  

   

Openbaring 22,12-21

Als PDF

 

12‘Ik kom spoedig, en heb het loon bij me om iedereen te belonen naar zijn daden. 13Ik ben de alfa en de omega, de eerste en de laatste, het begin en het einde.’

14Gelukkig zijn zij die hun ​kleren​ wassen: zij kunnen over de levensboom beschikken en zullen de stad door de ​poorten​ binnengaan. 15Buiten is de plaats voor de ​honden​ die zich bezighouden met toverij en ontucht, met ​moord​ en afgodendienst, voor iedereen die de leugen koestert en ernaar handelt.

16‘Ik, Jezus, heb mijn engel gestuurd om jullie deze dingen bekend te maken voor de ​gemeenten. Ik ben de telg van ​David, zijn nakomeling, de stralende ​morgenster.’

17De Geest en de bruid zeggen: ‘Kom!’ Laat wie luistert zeggen: ‘Kom!’ Laat wie dorst heeft komen; laat wie dat wil vrij drinken van het water dat leven geeft.

18Ik verklaar tegenover eenieder die de ​profetie​ van dit ​boek​ hoort: als iemand er iets aan toevoegt, zal God hem de plagen toevoegen die in dit ​boek​ beschreven zijn; 19en als iemand iets​ afneemt van wat in het ​boek​ van deze ​profetie​ staat, zal God hem zijn deel afnemen van de levensboom en van de ​heilige​ stad, zoals die in dit ​boek​ beschreven zijn.

20Hij die van deze dingen getuigt, zegt: ‘Ja, ik kom spoedig!’

Amen. Kom, ​Heer​ Jezus!

21De ​genade​ van onze ​Heer​ Jezus zij met u allen.

  

Uit: De Nieuwe Bijbelvertaling
© 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap

   
© Tim van Beek / Bijdezondag